HTML

Itt és Most - Here and Now

Bármi, amit elképzelek. A lényeg, tudjam, hogy hol állok. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------Anything, which I imagine. The essence, let me know where I stand.

Friss topikok

Linkblog

Egy évfordulóra - For an anniversary

2008.09.18. 01:10 :: DEP

 

Boldog második évfordulót Őszödi Beszéd!
 Ha valaki megkérdezte volna tőlem két évvel ezelőtt, hogy a miniszterelnökünk ma is az ország élén áll, akkor eléggé negatív válasszal reflektáltam volna a kérdésére.
Nem értem, hogy egy - valószínűleg – értelmes és okos ember miért nem látta át, hogy egy ilyen beszéd után elegánsan és gyorsan távozni kell a porondról. Az országnak is csak szégyen és a pártjának is csak védhetetlen támadási felület. Persze, ha ő nem képes eltűni a színről, akkor az MSZP-nek kellett volna gondolkoznia és viharos gyorsasággal leváltani. Ők azonban a klasszikus „népi demokratikus” szokás szerint összezártak, hogy náluk maradjon a hatalom és saját belátásuk szerint megoldják az ország problémáit, hiszen őket megválasztották. Tehát nincs reklamálás négy évig!
Természetesen egy új választást kellett volna kiírni, amit valószínűleg el is vesztettek volna, azonban négy év elteltével lett volna lehetőségük visszatérni. Persze ez nem jelenti azt, hogy a magyar nép négy év elteltével egy FIDESZ kormány után újra megválasztja a szocialistákat, hogy egy kis mélyrepülést okozzon az országnak, megfejelve a határon túli magyarok magukra hagyásával és újramelegített orosz kapcsolatokkal (ami nem lenne baj, ha nem az ő kedvükben járna mindig a kormány, az euró atlanti szövetségekkel szemben).
Rá kellene már jönni Európában, hogy a klasszikus baloldalnak meg kell szűnnie és az amerikai stílusú konzervatív és liberális jobboldali pártoknak kellene létrejönnie. Ezekbe aztán beleolvadhatnának a tipikus európai pártok, mint a Zöldek (liberális jobboldaliak) és a Kereszténydemokraták (konzervatív jobboldaliak). Így a szerintem a leghasznosabb parlamentek jöhetnének létre a kétpártrendszerrel. Bárhogy is nézzük az Egyesült Államokat, azért náluk igen jól működik a demokrácia a kétpártrendszerrel. Talán Európának is itt lenne az ideje, ha valamiben példát venne az Egyesült Államokról.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Happy second anniversary Őszöd Speech!

If somebody asked me two years ago that our Prime Minister will be on our country’s edge my answer  presumably will be negative.

I don’t understand that – possible - why a reasonable and smartman didn’t understand that it is necessary to depart from the arena elegantly and quickly after a speech like this. It’s a shame for the country and for him and his party an attack surface which cannot be defended. Of course, if he is not capable disappears from the stage than the MSZP (Hungarian Socialist Party) must had to think and rapidly replace him. They closed ranks according to the classic „peoples democratic” custom to stay at them according to the power and their own discretion the country's problems are solved, because they were elected. So there is not a complaint until four years!

It would have been necessary to make a new election, which they would lost presumably, but they would have had an opportunity to recur with the passing of four years.

This does not mean that the Hungarian folk elects them again after  the FIDESZ (the hungarian conservative party) government with the passing of four years. For causes some contour flying for the contry, topping the beyond the border hungarians letting them alone and warmed again the russian relationship (which won’t bad but they allways curry favour with them aginst the euro-atlantic association.

It would be necessary to realize that the classic left has to close down already in Europe and should come into existence for the conservative and liberal right parties like in the United States. The typical European parties could melt into these next, like Greens (liberal rightists) and Christiandemocratics (conservative rightists). In this manner the the most useful parliaments could come onto existence with the two-party system according to me. We look at United States in any way, the democracy works most well with the two-party system at them because of that.

Europe's time would be here possibly if he would take United States as an example in something.

 https://www.youtube.com/watch?v=6HTKhm7rlKs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thanatos.blog.hu/api/trackback/id/tr97668907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása